Slijedi recept za raw-food tortu od borovnica...
Sastojci za koru:
1 i pol šoljica oraha
1 i pol šoljica urmi
Postupak: Smiksajte orahe u sjeckalici do mrvica. Dodajte urme i miksajte dok se sve ne počne držati zajedno. Pritisnite na dno kalupa.
Sastojci za kremu:
2 šoljice indijskih oraščića
1 šoljica urmi
1 kašika rastopljenog kokosova ulja
2 šoljice smrznutih ili svježih borovnica
1 banana
malo vanilije
Postupak: Smiksajte sve sastojke dok ne dobijete glatku kremu, dodajući onoliko malo vode koliko je moguće da biste dobili kremastu i gustu teksturu.
Prelijte na koru i ostavite u zamrzivaču preko noći.
Napomena: Ako želite koristiti manje oraščića u ovom receptu, onda umjesto šoljice indijskih oraščića u kremu stavite još jednu bananu. (Tuzlanski.ba/Slobodna Dalmacija)