Sastojci:
- 4 kašike turske kafe
- 4 dl vode
- 4 dl mlijeka
- 100 g bijele čokolade
- 2 dl slatke pavlake
- 40 g čokolade za kuhanje
Priprema:
1. U veću džezvu sipati vodu i sačekati da provri. Zatim dodati crnu kafu, promiješati i sačekati da se digne pjena. Skloniti sa ringle, ostaviti da se slegne talog, a potom je procijediti.
2. U procijeđenu kafu dodati bijelu čokoladu i miješati dok se ne otopi.
3. Pripremljenu mješavinu rasporediti u 4 veće staklene čaše. Potom u svaku čašu sipati 1 dl mlijeka.
4. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, te pomoću poslastičarskog džaka istisnuti u čaše. Odozgo narendati čokoladu za kuhanje. (lepotaizdravlje.rs/posaljirecept)