Slatka i ukusna kombinacija spremna će biti za manje od jednog sata...
Priprema
Pećnicu upalite na 200°C. Čokoladu ugrubo narežite na manje komade i stavite u vatrostalnu posudu. Dodajte maslac i polako otapajte na pari. Brašno i prašak za pecivo prosijte u posebnu zdjelu pa dodajte šećer i orahe. Otopljenu čokoladu s maslacem umiješajte u suhe sastojke uz miješanje do homogene smjese bez grudica. Jaja razmutite u posebnoj zdjeli pa dodajte u smjesu zajedno s brusnicama te sve promiješajte. Smjesu ulijte u lagano namašćeni kalup za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici 20-25 min. Pečeni kolač ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi 1 sat prije rezanja.
Sastojci
250 g bijele čokolade
250 g maslaca
150 g brusnice, sušene
100 g brašna
100 g mljevenih oraha
1 kašikica praška za pecivo
150 g šećera, kristal
5 kom jaja
(zenskiportal.ba)