Recept dana: Hljeb od 3 sastojka koji se ''ne diže'' niti se mijesi
Foto: Tuzlanski.ba

Odličan recept za početnike. Hljebu koji se ne mijesi poseban okus daje, vjerovatno, najpoznatije svjetsko pivo.

Guinness hljeb

Sastojci:

3 šojice brašna (za dizana tijesta)
1 boca Guinnessa (0,35 L)
1/3 šoljice maslaca

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 200 °C i namastite lim za pećenje.

2. Stavite brašno, pivo i 4 kašike maslaca u veću zdjelu i dobro promiješajte. Izlijte na lim i oblikujte prema želji.

3. Pecite 40 minuta dok ne dobije zlatno smeđu boju. Namažite s ostatkom maslaca i razrežite na 12 – 16 komadića. Servirajte toplo. (Tuzlanski.ba/Punkufer)

Guinness-hljeb-recept