Tortilje pripremljene na ovaj način čuvaju jedinstvene okuse sočnog povrća i mekanog pilećeg mesa. Idealne su za goste koji se iznenada najave.
Priprema
Pileća prsa očistite i narežite na tanje prutiće. Začinite ih smjesom začina. Panirajte ih (brašno, jaje, možete umiješati i sjemenke sezama) i pržite u dubokom ulju oko 1-2 min, dok ne dobiju zlatnu boju. Povrće operite i nasjeckajte na prutiće. Za umak svježi krastavac i bijeli luk nasjeckajte na sitno, pomiješajte s pavlakom, začinite sa soli, biberom i malo limunovog soka. U tortilje složite meso, povrće i umak.
Sastojci
- 400 g pileća prsa
- 1 jaje
- 50 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom paprika, žuta (mesnata)
- 2 kom ljubičasti luk
- 100 g rukola
- 0.5 vezica peršun
- 200 g matovilac
- 8 kom tortilja
- 4 kom paradajz
- 1 kom krastavci (svježi, sirovi)
- 2 dl pavlaka (12% masti)
- 1 čehno bijelog luka
- 2 dl ulje suncokretovo
- čili papričica
- biber
- sol
- paprika u prahu
- kurkuma
- korijander
- kumin, mljeveni