Pečene kruške u rerni zadržavaju sve vitamine svežeg voća. Zbog šećera koji je pečen sa voćem, kruške postaju malo sladunjave, a sir daje ovom desertu veoma delikatan ukus i aromu.
Sastojci:
4 kruške
100 g sira
50g šećera
1 vanilla
1 kašika soka od limuna
2 kašike vode
2 kašike maslaca
2 kašike oraha
Zagrijte rernu na 190 stepeni. Tankim nožem očistite vanilu i isjeckajte na sitne komade. Pomiješajte u jednoj šolji vanilu, šećer i sir i dobro sjedinite sve sastojke.
Kruške operite, oljuštite i isijecite na pola. Voće postavite na pleh prekriven papirom za pečenje. Na svakoj polovini kruške stavite komadić maslaca i malo sira. Pecite kruške u rerni 35 do 40 minuta. One bi za ovo vrijeme trebalo da postanu mekane i sočne. Prije služenja, pospite mljevenim ili sjeckanim orasima.
Za pripremu ovog ukusnog deserta potrebno vam je oko 60 minuta. (zenskimagazin.rs)