Ako imate društvene mreže, sigurno ste do sada čuli za viralnu Dubai čokoladu.

Osjetite okus Bliskog istoka: Čokolada koja na vaš sto donosi spoj luksuza i tradicije
Foto: TikTok | Neodoljiv spoj kadaifa i pistacije

Dubai čokolada je spoj neodoljivog okusa tradicije i luksuza. Čokolada je pravljena od najfinijih sastojaka, pažljivo odabranih, kako bi pružili neponovljivo iskustvo u svakom zalogaju.

Dubai čokolada inspirisana je bogatim kulinarskim nasljeđem Bliskog istoka, a u posljednje vrijeme desert je koji je osvojio društevne mreže.

Ako još uvijek niste probali napraviti svoju verziju čokolade donosimo vam jednostavan recept:

Potrebno:

-100 g rezanca za kadaif
-40 g putera
-200 g kreme od pistacija
-300 g mliječne čokolade

Priprema

Prvi korak je priprema baze od rezanaca za kadaif, koja će dati posebnu teksturu ovom desertu. Za početak, 100 grama rezanaca za kadaif pržite na srednje jakoj vatri dok ne postanu zlatno smeđi, pa ih prelijte sa 40 grama otopljenog putera, pazeći da svaki dio rezanaca bude ravnomjerno prekriven. Nakon toga, ostavite ih da se ohlade i postanu hrskavi.

U međuvremenu, pripremite bogatu kremu od pistacija koja će dodati luksuzan okus. Uzmite 200 grama kreme od pistacija i ravnomjerno je nanesite preko ohlađenih rezanaca, stvarajući sloj koji će se skladno uklopiti s ostalim sastojcima. Na kraju, otopite 300 grama mliječne čokolade i prelijte je preko kreme od pistacija, pažljivo raspoređujući čokoladu kako bi se ravnomjerno prelila i stvorila sjajnu, glatku površinu.

Nakon što ste sve složili, desert ostavite u frižideru najmanje sat vremena kako bi se svi slojevi povezali i stvorili savršenu harmoniju okusa i tekstura.

''Voda mi na usta 😅 sto ovo dobro izgleda mogu tek misliti koliko je ukusno.'', ''Da nisam napravila mislim da bi mi bilo nešto😂🤭 ... dobro je ,meni preslatko.'', ''Pravila i svi u porodici poludili za ovom cokoladom. Ja sam pored pistaci kreme stavljala i tahin. Predobro🤩'',- neki su od komentara na društvenim mrežama. 

@egyem.meg Dubai pisztáciás csoki😍 Hozzávalók:kadayif tészta, pisztácia krém, tahini szósz, tejcsoki, fehércsoki #fyp #foryou #foryoupage #fypシ゚viral #fypシ゚ #neked #nekedbelegyen #foodtiktok #gastro #foodlover #budapest #hungary #hungarytiktok #food #yummy #foodhacks #dubaichocolate #dubaicsoki #pistacchio #pistachio #pisztáciakrém #pisztácia #pisztáciacsoki ♬ Pieces (Solo Piano Version) - Danilo Stankovic