Foto: Tuzlanski.ba

Najbrži mini cheesecake koji možeš zamisliti. Pripremila ga je Irena Gavran s bloga Pregacha za Gastro.hr. Za pripremu treba svega 15 minuta i par sastojaka tako da nemaš izgovor. Par minuta, par sastojaka i sreća najveća.

Za podlogu će trebati:

-150 g mljevenog keksa po želji
-30 g otopljenog maslaca ili margarina

Za kremu:

-350 g krem sira
-125 g šećera
-1 vanilin šećer
-2 jaja
-95 g kiselog vrhnja ili milerama
-Voće po želji

Postupak pripreme:

Upali rernu na 160 stepeni dok pripremaš kolačiće.
Kalup za muffine (12 komada) obloži papirnatim košaricama.
Keks žlicom dobro izmiješaj s otopljenim maslacem.
U svaku košaricu stavi vrhom punu žlicu smjese i dobro utisni (najjednostavnije je dnom čaše).
Za kremu miksaj krem sir i šećere.
Kad se smjesa sjedinila i postala skroz kremasta dodaj jedno po jedno jaje, miksajući konstantno dok se ne sjedine u smjesu.
Na kraju umiksaj i kiselo vrhnje.
Smjesa će biti dosta tekuća, takva treba i biti.
Smjesu sipaj na podlogu od keksa i skoro do vrha košarice.
Pobacaj voće i peci 30 minuta ili ispeci bez voća, a od voća napravi umak, ja sam 150 grama malina ukuhavala s 50-75 grama šećera na laganoj vatri dok se ne zgusne. Pa umak posula po ohlađenim cheesecakeovima. Kako god - bit će odlični. Prijatno!  (Tuzlanski.ba)