Ovaj lagani desert se može pripremiti ne samo sa kupinama, već i sa bilo kojim bobicama.
Sastojci:
Miks šumskog voća ili kupine 550 grama
Šećer u prahu 225 grama
3 jajeta
1/3 kašike sirćeta
Za krem:
Šećer u prahu 50 grama
Slatka pavlaka 300 mililitara
Vanilin šećer
Način pripreme:
U šerpu stavite 400 grama bobica, 50 g šećera u prahu i 50 ml vode. Kuhajte 5 minuta, promiješajte i ostavite da se ohladi.
Rernu zagrijte na 180 ° C. Posudu za pečenje obložite papirom.
Pripremite tijesto tako što ćete mikserom umutiti 3 bjelanca i dodati preostalih 175 g šećera u prahu. Dodajte sirće i miješajte. Nježno rasporedite u posudu za pečenje. Pecite 15-18 minuta na tihoj vatri i ostavite 10 minuta da se ohladi u šporetu, a zatim ga prebacite na novi papir.
Pomiješajte slatku pavlaku sa šećerom u prahu i vanilom i umutite. Namažite preko kore od bjelanaca i lagano nanesite pire od bobica. Uz pomoć papira urolajte koru. (zenskimagazin.rs)