Foto: Tuzlanski.ba

Voćna salata jedno je od jednostavnih i brzih jela, a obiluje vitaminima, mineralima, antioksidansima i vlaknima.

Bilo bi poželjno da salata odstoji neko vrijeme, barem dvadesetak minuta u frižideru prije posluživanja

Sastojci:

jagode - 1 kg
borovnice - 180 g
maline - 180 g
kivi - 3 komada
narandža - 1komad
jabuka - 2 komada
mango - 1komad
grožđe - 180 g
med - 85 g
narandžin sok - 85ml
sok iz jednog limuna

Priprema:

Med, narandžin sok i ocijeđeni limun stavite u malu zdjelu te miješajte dok se sve ne stopi zajedno. U drugoj zdjeli pomiješajte voće, s time da kivi, narandže, jabuke i mango morate očistiti i izrezati. Pripazite da izrežete na dovoljno male komade kako biste to mogli jesti kao salatu.

Na samom kraju, prelijte salatu s prelivom koji ste na početku pripremili te ostavite u frižideru do samog posluživanja. Čak bi bilo poželjno da odstoji neko vrijeme, barem dvadesetak minuta. (Vijesti.me)