Velika većina onih koji vole slatko, ubrajaju se i među ljubitelje baklave i Ferrero Rochera. Sada imate priliku u jednom receptu spojiti ove dvije poslastice i napraviti prefini desert
Sastojci:
200 g kora za pitu,
100 g lješnjaka,
200 g namaza od čokolade,
30 ml ulja,
250 g čokolade
120 g lješnjaka
Priprema:
Mljevene lješnjake pomiješajte s čokoladom (Nutellom) dok ne dobijete homogenu smjesu.
Svaku koru prerežite na tri približno jednaka dijela i svaki dio kore premažite uljem. Na svaki komad kore stavite po jednu kašiku lješnjak-čokoladne smjese i oblikujte baklavu po želji. Slažite baklave na papir za pečenje.
Premažite ih uljem i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Otopite čokoladu na pari i pomiješajte je s mljevenim lješnjacima.
Svaku ohlađenu baklavu umačite u otopljenu čokoladu i slažite na papir za pečenje. (24sata)