Brza i slasna: Recept za štrudlu sa šljivama
Foto: Ilustracija

Ljeto uskoro završava i polako nam servira posljednje sezonske voćke.

Među njima su i šljive u kojima još uvijek možemo uživati i maksimalno ih iskoristiti. Danas vam donosimo recept za jednostavnu i ukusnu štrudlu sa šljivama.

Sastojci (za 3 štrudle):

- 9 kora za štrudle

- 1,5 kg šljiva

- 3 čaše jogurta

- 1 čaša ulja

- 1 čaša šećera

- 1,5 čaša griza

- 1 prašak za pecivo

Priprema:

1. Šljive operite, prerežite i izvadite iz njih koštice pa zatim narežite na manje komade. Podijelite ih na tri dijela.

2. Jogurt i ulje pomiješajte, zatim dodajte preostale sastojke i dobro razradite kuhačom ili pjenjačom.

3. Uzmite tri kore. Prvu premažite s tri-četiri kašike nadjeva, stavite na nju drugu koru koju također premažite, pokrijte trećom korom na koju ćete staviti istu količinu nadjeva i zatim rasporediti trećinu pripremljenih šljiva. Pažljivo zarolajte i položite na protvan premazan uljem.

4. Ponovite isti postupak s preostalim korama, nadjevom i šljivama.

5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stepeni oko 45 minuta ili dok štrudla ne dobije lijepu zlatnu boju. Nakon pečenja ostavite da se ohladi, narežite je i po želji posipajte šećerom u prahu. (zadovoljna.hr)