Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lugavić i Perić uputili čestitku povodom 27. jula: Dan ustanka naroda i narodnosti BiH

Preuzmite sliku

Čestitka gradonačelnika i predsjedavajuće Gradskog vijeća Tuzle u povodu obilježavanja 27. jula – Dana ustanka naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine.

Poštovani građani i građanke Bosne i Hercegovine i Tuzle, sretan vam 27.7., Dan ustanka naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine protiv fašizma.

27.7.1941. je jedan od najsvjetlijih i najznačajnijih datuma u historije Bosne i Hercegovine, kada su narodi i narodnosti, građanke i građani Bosne i Hercegovine, pokrenuli ustanak protiv fašizma i suprotstavili se fašističkim okupatorima.

Zahvalni smo građankama i građanima Bosne i Hercegovine i posebno Tuzle, što njeguju antifašizam kao civilizacijsku tekovinu, bez kojeg ne bi bilo ni međunarodnog priznanja i budućeg razvoja naše domovine, Bosne i Hercegovine. Slava slobodarske i antifašističke Tuzle i njenih oslobodilaca, slava boraca, heroja i građanki i građana ovog kraja ne pripada samo prošlosti. Ona je dio sadašnjosti i budućnosti svih nas i budućih naraštaja.

Dragi naši sugrađani, čuvajmo Bosnu i Hercegovinu, Tuzlu, antifašističku tradiciju i zajednički život, navodi se u čestitki gradonačelnika Tuzle dr.sc. Zijada Lugavića i Nataše Perić, predsjedavajuće Gradskog vijeća Tuzle.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje