Tuzla: Stambeni dio kompleksa Mellain završen i spreman za useljenje
Foto: Tuzlanski.ba

Uni Bristol d.o.o. privodi kraju izgradnju kompleksa Mellain u Tuzli. Stambeni dio kompleksa je završen, a stanovi su uknjiženi i spremni za prodaju i useljenje.

Kako za eKapija.ba kaže Enes Jusufović, menadžer za marketing i prodaju u firmi Uni Bristol svakodnevno potencijalni kupci dolaze, obilaze stambeni kompleks i biraju za sebe stanove koji zadovoljavaju njihove potrebe.

"Gradnja kompleksa Mellain teče predviđenom dinamikom. Sredinom godine poplave koje su na žalost pogodile Bosnu i Hercegovinu na kratko su omele i usporile radove na kompleksu, ali mi planiramo završiti gradnju do kraja godine. Uprkos svim poteškoćama, stambeni dio kompleksa je na vrijeme završen i spreman je za useljenje“, navodi Jusufović.

Inače, poslovni, stambeni, turistički i lječilišno – rehabilitacioni kompleks Mellain nalazi se na jednoj od najatraktivnijih i najpoželjnijih lokacija kako za življenje tako i za poslovanje, kupovinu, liječenje, hotelske usluge u Tuzli. Kompleks se prostire na oko 87.000 m2, te predstavlja jedinstvenu savremenu građevinsku cjelinu, čije arhitektonsko rješenje se ogleda u četiri lamele.

melain tuzlaČETIRI LAMELE - Lamele A i C čine stambeni dio sa 328 luksuzno uređenih stanova, površine od 52 do 150 m2. Dok je Lamela B prostor u kojem se nalazi wellness centar i poliklinika sa banjskim lječilištem, funkcionalno organizovana sa ordinacijama, kabinetima i drugim prostorima za fizikalnu terapiju i liječenje ljekovitom slanom vodom.

Lamela D je hotel sa pet zvijezdica koji je projektovan kao jedan od najprestižnijih hotela u Bosni i Hercegovini, koji će svojim sadržajem obogatiti turističku ponudu cijelog regiona. Na dvadeset spratova hotel će imati oko 130 luksuzno opremljenih, prostranih, elegantnih soba. U sklopu hotela se nalaze: bazen sa saunom, fitness, polivalente dvorane, restoran vidikovac na 24. spratu, caffe bar, raskošna recepcija i drugi prateći sadržaji.

"Moderni Shoping centar je predviđen kao novo mjesto okupljanja građana Tuzle, posjetioca, stanara, zakupaca kompleksa i turista. Shoping centar se sastoji iz dvije etaže. Na prvoj etaži – prizemlje – se nalaze hipermarket/supermarket i poslovni prostori, dok je druga etaža – galerija – namijenjena za ekskluzivne modne radnje i poslovne prostore. Ukupna površina Shoping centra je 8.200 m2. Centar se sastoji od oko 30 poslovnih prostora različitih kvadratura", ističe naš sagovornik.

U sklopu Mellaina je i moderna podzemna garaža na tri etaže sa cca 520 parking mjesta.

U okviru kompleksa je također planirano otvaranje modernog banjskog lječilišta. U modernom banjskom lječilištu je predviđen bazen sa slanom vodom namjenjen medicinskim tretmanima, zatim poluolimpijski bazen, sale za fitness i jogu, teretane, saune, centar za masažu, caffe-restoran i prateći sadržaji. Zdravstveno-rekreativni dio kompleksa Mellain će biti opremljen najsavremenijim uređajima i medicinskom opremom kako bi odgovorio najvišim standardima liječenja, rehabilitacije i jačanja zdravlja.

Pored toga Mellain će u svom sastavu imati više bazena. Banjsko lječilište i wellness centar će imati dva bazena, od toga jedan namjenjen medicinskim tretmanima ljekovitom slanom vodom, a drugi poluoplimpijski bazen. Također, u hotelu Uni Bristol je predviđen bazen, za goste hotela.

Menadžer za marketing i prodaju u firmi Uni Bristol kaže da je u ovom centru kupljen veliki broj stanova, a kupci se u pojedine stanove već useljavaju.

"Međutim stanova još uvijek ima u ponudi, tako da se kupci mogu odlučiti u zavisnosti od kvadrature i pozicije stana. Uglavnom traže se stanovi svih profila, a to opet zavisi od kupca do kupca, jer neki kupci žele stan na višim nivoima, dok drugi žele prizemne stanove. Također, kupci imaju različite prohtjeve kada je u pitanju i pozicija stana u odnosu na strane svijeta. Naš prodajni tim izlazi u susret svim kupcima i nastoji im olakšati donošenje životne odluke koja se ne donosi svaki dan", kaže Jusufović.

DOMAĆA RADNA SNAGA - Mellain kompleks je od početka izgradnje prilika za zaposlenje domaće radne snage. Veliki je broj firmi koje su izvodile radove i koje će izvoditi radove na ovom centru. Uglavnom data je prilika domaćim firmama iz cijele Bosne i Hercegovine, a za poslove za koje nisu mogli naći izvođače iz naše zemlje, dali su priliku firmama iz regiona (Hrvatska i Srbija).

Jusufović kaže da kraj radova i svečano otvaranje kompleksa očekuju na proljeće 2015. godine, a u planu je otvaranje svi sadržaja istovremeno.

Ovaj projekat je iznimno važan za grad Tuzlu, kao i za cijeli region. Grad Tuzla dobija jedinstveno arhitektonsko rješenje u Bosni i Hercegovini, a i šire. Tako i kompleks Mellain postaje jedan od zaštitnih simbola Tuzle.

Kompleks „Mellain“ će zaposliti oko 200 radnika. Priliku za zaposlenje će dobiti radnici različitih djelatnosti kao što su: zdravstvena, ugostiteljska, uslužna i sl.

"Upotpunit će se turistička ponuda Tuzle, očekuje se razvoj zdravstvenog turizma, kao i drugih oblika turizma. Uz kvalitetnu saobraćajnu povezanost, očekuje se porast broja stranih turista", zaključuje Jusufović.

Ukupna vrijednost investicije vezano za izgradnju „Mellain“ kompleksa je oko 150 miliona maraka. (Ekapija.ba)