Foto: Tuzlanski.ba

Prateći svjetske standarde i tendenciju rasta, Pivara d.d. Tuzla nastavlja sa investicijama i u 2019. godini. Kako je najavljeno u prvom kvartalu, planirane investicije za 2019. godinu iznose 5.600 000,00 KM.

Osnovni cilj je prvenstveno  unapređenje ključnih tehnoloških procesa i modernizacija proizvodnje, što je stub za stabilan i kvalitetan proizvod.

„U pogon je pušten novi punjač za PET ambalažu, svjetske renomirane opreme GEA Vipoll Njemačka, kao i automatska CIP stanica sa rezervoarima sa dva nezavisna kraka pranja limenke i PET-a. Nabavkom novog PET punjača, te CIP stanicom, kapacitet u PET postrojenju je podignut  u toku jednog radnog sata sa 4000 boca na 7000 boca. Kompletna linija je automatizovana, a sam punjač zajedno sa vakuum pumpom radi  na principu izdvajanja kiseonika iz piva, koji štetno utiče na kvalitet proizvoda, te na taj način dolazimo do bolje kvalitete piva i nastavljamo pratiti svjetski trend u ovoj industriji.“, istakao je Fahrudin Salihović, direktor Pivare.

Sa pomenutom investicijom Pivara dd Tuzla je dobila sve predispozicije za stabilan, konstantan i kvalitetan  proizvod, sa produženom trajnošću i svježinom.

Novi PET punjač, CIP stanica kao i kompletna linija su softverski uvezani u sam proces proizvodnje te je na taj način omogućena veća kontrola gotovog proizvoda.

Vrijednost ove investicije je iznosila 2.200.000,00 KM.

„Obzirom da je ova godina jubilarna za  Pivaru d.d. Tuzla, koja slavi svoj 135 rođendan, nismo zaboravili na naše vjerne potrošače i kupce. Koristimo priliku najaviti drugu po redu SMS nagradnu igru u 2019. godini, pod sloganom „Popiješ i dobiješ“. Nagradna igra počinje 6.juna i traje do 9. septembra 2019., a pripremili smo vrijedne nagrade. Izvlačenja nagrada će se vršiti mjesečno, a najsretniji učesnik može osvojiti vozilo Audi A3. Priliku za učešće u nagradnoj igri imat će svi kupci koji pošalju kod ispod čepa staklenih boca tuzlanskog pilsnera ili otvarača  limenke tuzlanskog pilsnera 0,5l. Više detalja o nagradnoj igri možete pronaći na našoj web stranici www.pivaratuzla.ba“, kazali su iz Pivare.