Foto: Tuzlanski.ba

Njihovi snovi trebaju NAŠU podršku

Da li ste znali da je svako peto dijete u BiH na neki način ranjivo i onemogućeno mu je da ostvari svoje snove, što znači da nemaju osnovne životne potrepštine, redovne obroke i zadovoljavajući smještaj, te im nedostaju potrebni uslovi za obrazovanje i izgradnju životnih vještina. Uz roditeljsku ljubav i podršku, ishrana, zdravlje, obrazovanje i usvajanje životnih vještina, su važni elementi sretnog djetinjstva a kasnije i svakodnevnog života.

U okviru Festivala Savremena žena koji se već nekoliko godina održava u Tuzli ove godine smo imali tu čast da budemo dio njega, i to na najljepši mogući način. Naime, firma Babilon doo Tuzla već treću godinu za redom je dio projekta "Njihovi snovi trebaju Vašu podršku" pod pokroviteljstvom neprofitne organizacije World Vision BiH.

Projekat se zasniva na tome da mi stipendiramo troje djece koja nisu u najboljem materijalnom i finansijskom stanju i pokušavamo da njihove snove pretvorimo u javu i da im ne dozvolimo da prestanu sanjati.

Naša motivacija za samo uključenje u ovaj projekat jeste ta da pokušamo unijeti promjenu u živote ove ranjive djece, da im vratimo osmijeh na lice i vjeru da se snovi ostvaruju i da je sve moguće.

Mi kao društvo ne smijemo dozvoliti da generacije potencijalnih uspješnih žena i muškaraca ostane ne prepoznata i zapostavljena.

Kako je bilo na samom festivalu možete pogledati na slikama, a mi pozivamo sve ljude dobre volje da se priključe ovom projektu i da usrećimo što više djece.

O samoj organizaciji možete više pročitati i na linku OVDJE.