Limuzina je opremljena minibarom, TV-om i s pet sofa, ali sigurno pamti bolje dane.

Prodaje se najduža evropska limuzina: Jeftinija je od Dacije Sandero
Foto: Autogalerie Lorenzen | U ne tako dobrom stanju sada

Na prodaju je najduža limuzina na europskom kontinentu, dugačka je čak 14 metara i teška više od četiri tone. Baza je američki Lincoln Continental Town Car, a u njega je ugrađen motor od 150 KS, piše njemački list Bild

Vozači terenskih vozila vjerovatno misle da su navikli na muke oko pronalaženja parking mjesta. Ali tada nikada nisu pokušali da se uguraju u jaz sa ovom XXL limuzinom: dugačkom 14 metara, teškom preko četiri tone, četiri osovine i 150 KS. 

Najduža evropska limuzina izgrađena 1996. godine, a trenutno se prodaje u Husumu za 14.995 eura.

Prije 1,5 godine Gonne Lorenzen kupio je rastezljivu limuzinu od mladih ljudi u Bavarskoj za svoju kompaniju “Autogalerie Lorenzen”. 

Lorenzen se bavi automobilima već 30 godina i ima posebnu strast prema sportskim i starim automobilima . „U kolekciju se dobro uklopila i najduža limuzina u Evropi. Željeli smo da ga potpuno obnovimo i pretvorimo u najduži automobilski bar u Evropi.”

Šta rastezljiva limuzina ima da ponudi?

Minibar, TV ravnog ekrana, baldahin koji se može skinuti i pet klupa za sjedenje. “Nažalost, prethodni vlasnici se nisu obazirali na to, ima mnogo toga što treba da se uradi. Trenutno se kreće samo naprijed, a ne nazad.” Dakle opcija rikverca ne radi. 

Budući da mu trenutno nedostaje kadar za ovako složenu popravku, odlučio je da je proda. Pošto je XXL limuzina teška kategorija, svako ko je stekao vozačku dozvolu nakon 1. januara 1999. može je voziti samo sa vozačkom dozvolom za kamion.