Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nova viralna preporuka: “To su tri gadne stvari koje kao nutricionistica nikad neću jesti, a ni vi ne biste trebali”

Preuzmite sliku

Leanny Ely nikad ne bi pojela tri namirnice. U sada već viralnom videu, koji je objavila na TikToku, pojasnila je zašto konzervirane gljive, škampe i umjetnu aromu smatra odvratnima.

“To su tri gadne stvari koje kao nutricionistica nikad neću jesti, a ni vi ne biste trebali”, rekla je na početku videa koji je skupio više od 1.5 miliona pregleda.

Što se tiče konzerviranih gljiva, kaže da se na 100 grama te hrane može nalaziti 20 ili više crva.

@savingdinner 3 gross things you should necer eat! 1) canned mushrooms. Avoid the maggots and get fresh ones. 2) undeveined shrimp. That’s not a vein, its poop! 3) artificial vanilla. Beaver butts!!! Go with real vanilla instead. #castoreumforflavoring🦫 #artificialvanilla #deveiningshrimp #shrimppoop #cannedmushrooms #freshmushroom #nomaggots #knowyourfoods ♬ original sound – Leanne Ely

“To je razlog zbog kojeg uvijek biram svježe verzije povrća. Možete ih oprati, osušiti ili konzumirati svježe”, istaknula je.

“Broj dva su škampi. Na njihovim leđima je nešto nalik veni. Ali to nije vena, već njihov crijevni trakt. Uklonite ga ako jedete škampe prije nego što ih počnete pripremati”, dodala je.

Na kraju, Ely svima savjetuje da izbjegavaju aromu vanilije.

“Znate li od čega je napravljena? Od kastoreuma, koji se radi od uljastog sekreta žlijezda smještenih u stražnjicama dabrova. Ja to sigurno ne bih pojela, a i vama savjetujem da birate čisti ekstrakt vanilije”, zaključila je. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje