Pljačkaši umotani u foliju prevarili alarm, ali na jednu stvar nisu računali (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Brazilska policija je u potrazi za dvojicom pljačkaša koji su zavijeni od glave do pete u aluminijumsku foliju pokušali da prevare alarm u banci koju su planirali da opljačkaju.

Na opšte čudo oni su uspjeli da se provuku ne upalivši alarm, ali su bili primijećeni sigurnosnim kamerama i policijska jedinica se automatski uputila na zadatak.

Saučesnik koji je obavljao izviđački posao za pljačkaše je uhapšen, ali dvojica ljubitelja aluminijumskih folija su uspjela da pobjegnu policiji. Oni su i dalje u bjekstvu, mada policija tvrdi da nisu uspjeli da iznesu planirani novac iz banke.

Objavljene su fotografije čovjeka koji zavijen u foliju puzi po podu banke i više liči na vanzemaljca nego na pljačkaša. Na mjestu gdje je pokušana pljačka je ostalo nekoliko predmeta koje su u žurbi ispustili pljačkaši, ali tragova folije nema nigdje. Vjeruje se da su policiji utekli u bijelim sportskim kolima. Ova neobična pljačka se odigrala u subotu u ranim jutarnjim časovima u filijali Brazilske banke u mjestu Praga Grande na jugu države.

"Željeli su da budu sigurni da alarmi neće detektovati njihovo prisustvo i zbog toga su se obavili folijom. Nisu računali da će ih snimiti sigurnosne kamere", rekli su iz policije. "Pretražili smo oblast gde se desio pokušaj pljačke i pronašli smo sumnjivo lice koje se krilo u žbunju i priveli smo ga na informativni razgovor u policiju", tvrde brazilski čuvari reda. (blic.rs)