Ne treba mu posao: Zarađuje na hit videu od prije 6 godina! (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

David DeVore stariji je prije šest godina na YouTube postavio video svog sina pod nazivom "David After Dentist" (David poslije zubara) koji je odmah postao internetski hit. Video je u samo prva tri dana skupio preko tri miliona pregleda. Danas video ima više od 130 miliona pregleda.

U nedavnom razgovoru za Cosmopolitan, David je priznao da je, nakon što je video postao popularan, dao otkaz i da otad ne radi. Sada zarađuje novac i uzdržava porodicu od novca koji dobije od popularne snimke svog sina u kojoj reagira na lijekove koje je dobio nakon stomatološkog zahvata.

''David After Dentist'', kao i mnoge druge popularne video snimke, imaju priliku biti dio partnerskog programa YouTubea. Novac stiže od oglasa uz video i svaki pregled donosi zaradu i YouTubeu i onome tko je postavio video.

DeVore objašnjava da je video postao poznat i van YouTubea. Naime, simpatični video njegovog sina pojavio se i u brojnim reklamama uključujući i onoj prikazanoj za vrijeme Super Bowla. Reklame u vrijeme Super Bowla spadaju u red najskupljih reklama na svijetu.

- Mjesečni prihodi variraju i ne biste pomislili da se na taj način može zaraditi puno novca, ali radi se o značajnim iznosima - objašnjava DeVore. (24sata.hr)