Foto: Tuzlanski.ba

Trenutno ne možete priuštiti sebi užitak pijenja ukusnog pjenastoga cappuccina u omiljenom kafiću, ali ko kaže da cappuccino kao iz kafića ne možete napraviti sami kod kuće?!

Ono što cappuccino čini jedinstvenim jest kremasta mliječna pjena, koja ovom toplom napitku daje posebnu čar. A upravo pjena predstavlja najveći izazov pri pravljenju cappuccina. Međutim, postoji jednostavno rješenje. Kremastu pjenu možete lako napraviti uz pomoć mikrovalne pećnice u samo dva koraka.

Izrada mliječne pjene u mikrovalnoj pećnici

Za ovaj postupak potrebna je posuda s poklopcem koja se može koristiti u mikrovalnoj pećnici. Važnu ulogu ima i vrsta mlijeka. Da bi dobili bogatiji i puniji okus, preporučuje se koristiti punomasno mlijeko, odnosno mlijeko s minimalno dva posto mliječne masti.

Korak1: Ulijte mlijeko do polovice posude i zagrijte ga u mikrovalnoj pećnici dok ne postane vruće (otprilike jednu minutu). Korak2: Zatvorite posudu poklopcem i dobro je protresite (oko 30 sekundi). Rezultat će biti gusta pjena, koja će itekako konkurisati onoj iz kafića. Nakon što napravite pjenu, vrijeme je za pripremu cappuccina. Pomiješajte svoj omiljeni okus cappuccina s otprilike jednim decilitrom toplog mlijeka, ulijte pjenu i dekorišite po želji. (Miss7)