Jeste li ikad bili u pekari koja izgleda kao teretana? Umjesto tegova tu su kroasani
Foto: Tuzlanski.ba

Nudake je poznata pekara i kafić u Južnoj Koreji, a sada se proširila i na Kinu. Naime, u Šangaju je otvorena nova pekara te franšize koja izgleda kao teretana, a u njoj se sve vrti oko - kroasana.

Nudake Haus Nowhere Shangai je kafić, pekara i umjetnička instalacija, u kojoj se odaje počast kroasanima kojih ovdje ima u svim veličinama, a ovo je idealna lokacija za sve ljubitelje tog peciva.

@tang.joseph The croissant gym of my dreams 🥐 #nudake ♬ croissant - Leiden

Raj za ljubitelje kroasana

Budući da je ovaj prostor zamišljen kao teretana, ovdje ćete pronaći ogromne tegove u obliku kroasana, medicinke u obliku kroasana, pa i boksačke rukavice koje izgledaju kao kroasani i trake za trčanje koje na sebi imaju jedan veliki kroasan.

@libermann_Dimanche le croissant est un rituel. Gym du dimanche. i love you me too 😁😘♬ son original - 𝒞𝒽𝒶𝒸𝒽𝒶


Ovdje ćete moći i sjesti na jednu od fotelja ili na trosjed koji izgleda kao svježe pečeno pecivo, a tu se nalazi i cijela jedna polica s trofejima, loptama i tegovima u obliku kroasana.

Nažalost, eksponati nisu jestivi, koliko god primamljivo izgledali, no u ovom kafiću, koji je i pekara, možete naručiti svježe pečene kroasane i kafu ili vruću čokoladu u koju možete umočiti kroasane. (Index.hr)