Amerikanka koja živi u Srbiji svakodnevno dijeli svoju svakodnevnicu na Tiktoku, a ove godine njeno dijete je krenulo u prvi razred. 

Amerikanka upisala dijete u školu u Srbiji te se šokirala zbog velikog broja knjiga za prvi razred
Foto: TikTok | Veliki broj udžbenika

Korisnica TikToka pod imenom "Mamasita" izrazila je svoj šok uslijed velikog broja knjiga koje je njena kćerka dobila za prvi razred.

Kako svakodnevno snima svoj život u Srbiji ovoga puta podijelila je svoje čuđenje velikim brojem knjiga.  

"Moja kćerka kreće u prvi razred osnovne škole ovdje u Srbiji. Ona ne govori tečno jezik, kao ni ja, što me čini jako nervoznom. Prije nekoliko dana otišli smo da joj kupimo knjige, i samo da vam pokažem, pogledajte koliko je knjiga dobila. Ovoliko udžbenika, a ovo je samo za prvi razred", kazala je ona na početku videa.

@mamaticia3 Got a first grader in our hands 🫶🏽#foryou#foryourpage#fypシ゚viral #fyp#vloggerlifestyle #serbia🇷🇸#caligirl #bayarea #learnontiktok#balkan#california#usa🇺🇸 #easterneurope #kids#school#learningserbian#vlogs#belgrade#serbian#serbiantiktok#loveyou ♬ original sound - Mamaticia3

Dodala je kako ne želi ni da zna šta slijedi u narednim godinama, zaključujući kako je to previše knjiga za prvi razred.

Ovakvim videom izazvala je različite komentare. 

"Školske torbe na Balkanu su teške, moraš da budeš supermen ili veoma jaka mama ili jak tata kako bi ih nosio",  "Zamisli kako je tek u srednjim školama", "Ranac bude težak 15 kg", samo su neki od komentara.