U Njemačkoj najveći dnevni broj smrtnih slučajeva od COVID-19
Foto: Tuzlanski.ba

U Njemačkoj je u posljednja 24 sata od posljedica zaraze koronavirusom preminulo 487 osoba, što je najveći broj smrtnih slučajeva u jednom danu od početka pandemije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema podacima Instituta "Robert Koch", u posljednja 24 sata u Njemačkoj je zabilježeno 17.270 novozaraženih, čime je ukupan broj zaraženih u toj zemlji dostigao 1.084.743.

U posljednja 24 sata od posljedica zaraze koronavirusom umrlo je 487 ljudi, čime je ukupni broj smrtnih slučajeva povećan na 17.123.

Ovo je od početka pandemije najveći broj smrtnih slučajeva izazvanih pandemijom koronavirusa, a prethodno je rekordan dnevni broj preminulih zabilježen 27. novembra, kada su umrle 426 osobe.

U Njemačkoj se dosad od COVID-19 oporavilo oko 779.500 osoba.

Ograničenja koja su se primjenjivala od početka novembra prošle sedmice su produžena do 20. decembra.

Shodno tome, kina i koncertne dvorane su zatvorene, teretane, bazeni, prostori za zabavu, saloni za masažu i kozmetički saloni također ne pružaju usluge.

Restorani, barovi i pabovi su zatvoreni, dok restorani mogu raditi samo uz dostavu. Univerziteti izvode nastavu na daljinu, a škole i vrtići su otvoreni.

Maksimalno dva domaćinstva mogu se okupljati, ali broj okupljenih ne može prelaziti pet osoba, dok su djeca mlađa od 14 godina izuzeta iz ovog ograničenja. Trgovine mogu primati po jednog kupca na deset kvadratnih metara.