Stepien, savjetnik za Trumpovu kampanju: Vjerujemo našoj matematici
Foto: Tuzlanski.ba

Bill Stepien, savjetnik za predizbornu kampanju američkog predsjednika Donalda Trumpa, izjavio je da će republikanski kandidat pobijediti na izborima ukoliko se prebroje svi glasovi korišteni legalnim putem.

Stepien je u obraćanju novinarima kazao da će Trump pobijediti u kritičnim državama kao što su Michigan, Nevada, Georgia i Pennsylvania, dodajući da je razlika u glasovima u Wisconsinu oko jedan posto te da bi glasovi u toj državi mogli ponovo biti prebrojani.

Istakao je da se i dalje prebrojavaju glasovi u državama u kojima većinu čine republikanski glasači.

"Vjerujemo našim podacima i našoj matematici. Ako se prebroje svi glasovi koji su korišteni legalnim putem, predsjednik Trump pobijedit će na ovim izborima", rekao je Stepien.

I dalje se vodi velika utrka u nekoliko ključnih država, uključujući Georgiju, Sjevernu Karolinu, Pensilvaniju, Michigan, Wisconsin, Nevadu i Aljasku.

U Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) traje složeni proces brojanja glasova sa jučer održanih 59. predsjedničkim izborima, a čini se da bi ovo mogli biti jedni od najneizvjesnijih izbora u skorijoj historiji te zemlje.

Prema neslužbenim rezultatima koje je objavila agencija AP, kandidat Demokratske partije i bivši potpredsjednik SAD-a Joe Biden trenutno vodi sa 238 sakupljenih elektora, dok je njegov rival iz reda Republikanske partije i aktuelni šef države Donald Trump sakupio 213 elektora. (Anadolija)