Policajac spašava devetomjesečnu djevojčicu: Priča o hrabrosti i brzoj reakciji
Foto: Tuzlanski.ba

U Samari (Rusija), nedavno se dogodilo nevjerojatno čudo koje će zauvijek ostati upisano u srcima roditelja devetomjesečne djevojčice koja je slučajno pala niz stepenice.

Ova dramatična situacija izazvala je paniku kod njenih roditelja, ali njihovu malu borbu za život pretvorila je u posebno iskustvo kojem su svjedočili.

Incident se dogodio kada je malena djevojčica, koja je tek počela istraživati svijet oko sebe, nehotice pala niz stepenice u svom domu, zadobivši ozbiljne povrede.

U trenutku kad su roditelji shvatili šta se dogodilo, odmah su donijeli odluku da je hitno odvedu u najbližu bolnicu kako bi joj pružili potrebnu medicinsku pomoć. Međutim, njihov plan prekinula je velika saobraćajna gužva koja ih je zarobila na cesti.

U trenutku očaja, srećom, na scenu je stupio policijski poručnik Dmitrij Zubov. Vidjevši izbezumljenost i strah u očima roditelja, odlučio je odmah da reaguje. Zaustavio je svoje službeno vozilo uz cestu i prišao porodici da ih upita o problemu. Roditelji su mu brzo objasnili situaciju, a policijski poručnik Zubov nije oklijevao ni trenutka.

Bez gubljenja vremena, policijski poručnik Dmitrij Zubov je kontaktirao nadležne službe kako bi obavijestio dežurnog u bolnici o vanrednoj situaciji. U roku od nekoliko trenutaka, došla je i policijska patrola, a majku i bebu su smjestili u službeni automobil te pod rotacijama krenuli prema bolnici.

Ljekari su već bili spremni dočekati ovu hitnu situaciju. Po dolasku u bolnicu, devetomjesečna djevojčica je odmah prevezena u hitnu službu, gdje su joj pružili neophodnu pomoć. Zahvaljujući brzoj reakciji i organiziranosti policijskog poručnika Zubova, mala junakinja je dobila svu potrebnu medicinsku njegu na vrijeme.

Nakon nekoliko dana borbe za njen život, roditelji su konačno odahnuli kad su saznali da je njihova malena kćerka stabilno i da će biti otpuštena iz bolnice. Zahvaljujući brzoj akciji policijskog poručnika Zubova, njihova djevojčica je sada izvan životne opasnosti i na putu oporavka.

Majka djevojčice je odlučila izraziti svoju zahvalnost hrabrom policajcu i policiji u cjelini.

U emotivnoj poruci, napisala je: "Policajac Dmitrij Zubov je vrlo brzo reagirao i pružio neophodnu pomoć za nas, a prije svega za naše dijete! Hvala vam puno što ste spasili život naše djevojčice."

Svaka herojska priča ima ime, a ovoga puta heroj je stariji policijski poručnik Dmitrij Zubov. Njegova hrabrost, brza reakcija i predanost dužnosti pokazali su se ključnima u spašavanju života jednog malog djeteta.

Ovo je samo jedan primjer koliko je važno imati sposobne i predane policajce koji su spremni reagirati u svakoj situaciji.

Njihova uloga u društvu je neprocjenjiva, a priča o policijskom poručniku Zubovu svakako će ostati trajna inspiracija mnogima.

Ukoliko se i vama ikada dogodi hitna situacija ili trebate pomoć, ne ustručavajte se kontaktirati policiju.

Oni su tu da služe i zaštite, i kao što priča o policijskom poručniku Zubovu pokazuje, njihova brza reakcija i profesionalnost mogu učiniti veliku razliku u spašavanju života. (Tuzlanski.ba)