Dječak koji je danas oko 16 sati pao sa četvrtog sprata stambene zgrade u Novom Pazaru u kritičnom je stanju, i na putu je u Univerzitetsku dječju kliniku u Beogradu.

U kritičnom stanju: Jednogodišnji dječak pao sa četvrtog sprata u Novom Pazaru
Foto: RINA | Zgrada u Novom Pazaru

Dijete je u kritičnom stanju, ima krvarenje i prelome ekstremiteta. Intubirano je i u bolnici u Novom Pazaru pripremljeno za transport – rečeno je iz Opšte bolnice Novi Pazar, saznaje Tanjug.

Dijete je danas oko 16 sati palo sa terase višespratnice u Ulici Stevana Nemanje u centru Novog Pazara. Policija je obavila uviđaj, okolnosti pod kojima je dijete palo još uvijek nisu poznate.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je dijete na putu u Beograd radi daljeg liječenja zbog zadobijenih teških tjelesnih povreda opasnih po život.

"Danas popodne dijete A. K, rođeno 8. marta 2023. godine, palo je sa četvrtog sprata zgrade u Novom Pazaru. Uviđajem je utvrđeno da se dijete u stanu nalazilo sa svojim roditeljima i da je u jednom trenutku izašlo na terasu i palo na plato ispred zgrade", rekao je Dačić.

On je naveo da je dijete zadobilo teške tjelesne povrede opasne po život, u vidu preloma kostiju glave i obje ruke.

"Dijete se trenutno prevozi iz Novog Pazara u Beograd radi daljeg liječenja", dodao je Dačić.