Foto: Tuzlanski.ba

Eve gluha i nema jedno oko, a Dillon je potpuno slijep

nerazdvojni-psi

Kada je imala samo devet sedmica, poštar je u snijegu pronašao napuštenu i gotovo smrznutu Eve koja je završila u istom azilu u kojem se nalazio i dvogodišnji Dillon kojeg je jedna porodica ostavila na čuvanju, ali se nikada po njega nije vratila.

Zanimljivo je spomenuti i to da je Eve gluha i nema jedno oko, a Dillon je potpuno slijep. Osoblje u skloništu za pse Marley's Mutts, bilo je zabrinuto kako će se slagati zbog svog hendikepa, ali ostali su iznenađeni kada se dogodilo upravo suprotno, prenosi Index.hr

psi-prijatelji-hendikep

"Mislio sam da će ih njihovi hendikepi odvojiti, ali bila je to ljubav na prvi pogled i profunkcionirali su čim su se sreli", rekao je Josh Skow za ABC 23.

Par je vremenom postao nerazdvojan, a međusobno pomažu jedno drugom. Eve zbog hendikepa nikada nije mogla normalno funkcionisati s ostalim psima.

"Dillon i Eve su savršen par i neprestano paze jedno na drugo. Najsmireniji su kada su zajedno. Ona ga vodi, a on sluša za dvoje. Oni su kao Yin i Yang", piše na Facebook stranici azila.

Osoblje u azilu bilo je zabrinuto ko će udomiti nerazdvojni par jer bilo je teško povjerovati da će čak i jedan od njih zbog hendikepa biti udomljen. No, dvojac ih je iznenadio i u tom pogledu.

Shelley Scudder udomila je Eve i Dillona, a u novom domu društvo im prave još četiri psa, zaručnik i njezin 11-godišnji sin. Čim je vidjela njihovo prijateljstvo, zaključila je da ih ne može razdvojiti.