Pendarovski nakon pobjede u Italiji: Fudbaleri su heroji koji su ispisali historiju makedonskog fudbala
Foto: Tuzlanski.ba

Državni vrh Sjeverne Makedonije čestitao je fudbalskoj reprezentaciji svoje zemlje na pobjedi protiv Italije čime su izborili finale baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Kataru, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski je naveo "fudbalski heroji koji su već ispisali istoriju makedonskog fudbala."

"Čestitamo na pobjedi, požrtvovnosti, hrabrosti i borbenosti u utakmici naše makedonske fudbalske reprezentacije protiv jakog protivnika. Korak smo bliže Kataru, zahvalni smo na radosti koju nam pružate", naveo je Pendarovski.

Senzacionalnu pobjedu je čestitao i premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski koji je fudbalere makedonskog nacionalnog tima nazvao "pravim herojima".

Večeras ste pokazali šta znači borba, želja, istrajnost! Nevjerovatna pobjeda koja je rezultat mnogo rada i truda, ali prije svega ljubavi prema nacionalnom dresu. Čestitke treneru Milevskom i cijeloj ekipi, ovo veče nikada nećemo zaboraviti. "Hvala!", napisao je Kovačevski.

Fudbalska reprezentacija Sjeverne Makedonije savladala je sinoć prvaka Evrope Italiju rezultatom 0:1 u polufinalu doigravanja za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Ovom pobjedom "crveno-žuti" su izborili meč protiv Portugala. Ukoliko reprezentacija Sjeverne Makedonije pobijedi, izboriće plasman na Svjetsko prvenstvo, što bi bilo prvo učešće makedonskih fudbalera na ovom takmičenju.