Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da su pripadnici MUP-a pretragom Drine na području Ljubovije, pronašli i tijelo bebe, dok je policija RS-a iz Drine izvukla tijelo još jedne muške osobe.

Na obali rijeke Drine pronađeno tijelo bebe
Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pretragom Drine na području Ljubovije, gdje se prevrnuo čamac sa iregularnim migrantima, pronašli i tijelo bebe, dok je policija bh. entiteta Republika Srpska iz Drine izvukla tijelo još jedne muške osobe.

Vezani članak Dačić: Pronađena tijela osam migranata nakon prevrtanja čamca na Drini

„Pretragom terena koja intenzivno traje od noćas, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su danas oko 15 sati i 30 minuta, u mjestu Lonjin nizvodno niz Drinu, u blizini obale, beživotno tijelo bebe starosti oko devet mjeseci. Ona je, na žalost, i deseta žrtva prevrtanja čamca sa iregularnim migrantima koji su iz Srbije pokušali da pređu ovu rijeku između mjesta Drlače kod Ljubovije i Orlice u opštini Zvornik“, navodi se u pisanoj izjavi ministra policije.

Kako se navodi u saopštenju beba je bila sa majkom čije je tijelo ranije danas izvučeno iz rijeke.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije do sada su izvukli tijela šest muškaraca, žene i bebe, dok su pripadnici policije Republike Srpske pronašli tijela dva muškarca.