Foto: Tuzlanski.ba

Osumnjičeni za ubistvo policajca Milutina Lekovića imaju policijske dosjee.

Nakon što je hicem iz pištolja usmrtio policajca Milutina Lekovića, albanski državljanin Luan Hasanaj pokušao je da ubije i njegovog kolegu Aleksandra Kilibardu, ali mu je pištolj zakočio.

Sa Hasanajem je uhapšen njegov brat Lulzim (49) i majka Nora (67), prenosi Radio i Televizija Crne Gore.

Svi su iz mjesta Koplik blizu Skadra i nelegalno su ušli u Crnu Goru.

Oni su u ponedjeljak oko 15.30 sati privedeni u Više državno tužiteljstvo gdje im je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 72 sata nakon čega će biti sprovedeni sudiji za istrage koji će se izjasniti o pritvoru.

Osumnjičeni koji se terete za ubistvo policajca Lekovića imaju policijske dosjee i njih albanske vlasti potražuju za teška krivična djela. Iz policije navode da Luana Hasanaja istražitelji iz Albanije potražuju zbog krivičnog djela ubistvo s predumišljajem i pokušaj ubistva i krivičnog djela nezakonito posjedovanje vatrenog oružja i municije. Njemu su nadležni organi Albanije odredili mjeru sigurnosti „kazna zatvora“.

Njegovog brata Lulzima potražuju na nacionalnoj razini od 2018. godine zbog krivičnog djela ubistvo s predumišljajem , zavjera u pokušaju i nezakonito posjedovanje vatrenog oružja i municije.

I njihova majka Nora ima policijski dosje i za njom je raspisana potraga zbog krivičnih djela prijetnja.

Policajac Leković je podlegao ozljedama pet sati nakon ranjavanja. On je bio na dužnosti i priveo je albanske državljane zbog neposjedovanja ličnih dokumenata. Na putu od Igala do Herceg Novog, Luan Hasanaj je izvadio pištolj i sa zadnjeg sjedišta mu pucao u glavu. (Foto: Luka Zeković)