Inspekcija naložila: Srušeni hotel mora se vratiti u prvobitno stanje
Foto: Tuzlanski.ba

Podgorički hotel Crna Gora nezakonito je srušen, službeno je potvrdila Uprava za inspekcijski nadzor.

hotel-podgoricaInvestitor Normal company morat će ruševinu vratiti u prvobitno stanje, ili točnije vratiti mu autentičnost koja je projektom o rekonstrukciji i dogradnji i predviđena, ali kako će to uraditi nikome nije jasno, pišu podgoričke "Vijesti", a prenosi Tanjug.

"To znači da će investitor u skladu s nepredviđenim okolnostima koje su se dogodile ispraviti sve nepravilnosti ... Znači da će se zadržati autentičnost, da će ostati ono što je bilo predviđeno tim projektom", rekla je Biljana Jakić iz Uprave za inspekcijski nadzor.

"Ako investitor ne otkloni naložene mjere postoji prekršaj u određenom roku, postoji prekršajna kazna i kaznena odgovornost", upozorava Jakić.

Priča o podizanju hotela Crna Gora iz pepela možda lijepo zvuči, ali je realnost, ipak, drugačija, ukazuje list.

Stručnjaci, naime, kažu da su današnji navodi o kršenju zakona rušenjem krajnje čudni, ako se ima u vidu da su na terenu morali biti nadležni građevinski inspektori koji bi to spriječili.

"Priče da će biti izdan nalog investitoru da objekt vrati onakav kakav je bio vjerujte da mentalno vrijeđaju, jer je to nemoguće", izjavio je arhitekt Ljubo Stijepčević.

Stijepčević je uvjeren da se znalo da će biti srušen, samo se kaže, čekao trenutak, a možda se nije imalo ni hrabrosti.