Foto: Tuzlanski.ba

Zagrebačka policija saopštila je da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom zbog izazivanja saobraćajne nesreće. Ukoliko ga se proglasi krivim, prijeti mu kazna zatvora od osam godina.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, okončali su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakim vozačem BMW-a koji je skrivio saobraćajnu nesreću kod naplatnih kućica Sveta Helena u četvrtak te su utvrdili da je osim što nije prilagodio brzinu vožnju sukladno znakovima na cesti, također vozio pod utjecajem droga i lijekova.

''Povodom saobraćajne nesreće koja se dogodila u četvrtak 11. jula 2019. godine u 12:43 na kolniku auto ceste A 4 na naplatnoj postaji Sveta Helena, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičenik upravljajući ličnim automobilom pod utjecajem droga i lijekova i krećući se brzinom većom od dopuštene koja je na tom dijelu saobraćajnim znakom ograničena na 50 km/h, na način da nije smanjivao brzinu kretanja i zaustavio vozilo ispred naplatne kućice auto ceste, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su tri osobe, od kojih je jedno dijete, zadobile osobno teške tjelesne ozljede.

Protiv istog je nadležnom Općinskom državnom tužilaštvu Zagrebu podnesena krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo 'Izazivanje saobraćajne nesreće u cestovnom prometu' iz čl. 227. st.1. i st. 3. KZ RH, te je isti današnjeg dana u 20 sati predan pritvorskom nadzorniku'', saopštila je policija. (Dnevnik.hr)