Od ukupno 18 preživelih iregularnih migranata, 16 je iz Sirije i dvoje iz Egipta.

Dačić: Pronađena tijela osam migranata nakon prevrtanja čamca na Drini
Foto: Arhiva

Potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da su pripadnici MUP-a pretragom rijeke Drine i sprudova u mjestu Vrhpolje kod Ljubovije pronašli sedam tijela iregularnih migranata koji su se utopili nakon što se noćas prevrnuo čamac, kao i da je izvlačenje jednog od njih u toku, dok je na teritoriji Bosne i Hercegovine pronađeno još jedno tijelo, javlja Anadolu.

„Pripadnici Sektora za vanredne situacije tokom pretrage terena izvukli su kod mjesta Vrhpolje na obalu beživotna tijela šest iregularnih migranata koji su iz Srbije pokušali da pređu rijeku između mjesta Drlača kod Ljubovije i Orlice u opštini Zvornik“, rekao je Dačić.

Vezani članak Na Drini se prevrnuo čamac s migrantima: Pripadnici MUP-a Srbije tragaju za nestalima

Prema njegovim riječima na području Vrhpolja je uočeno još jedno tijelo na nepristupačnom terenu i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije intenzivno rade na izvlačenju, dok je na teritoriji Bosne i Hercegovine u visini mjesta Lonjina pronađeno još jedno tijelo.

„Policija i vatrogasci-spasioci nastavljaju dalju pretragu rijeke Drine i terena oko nje. Od ukupno 18 preživelih iregularnih migranata, 16 je iz Sirije i dvoje iz Egipta. Također, od tog broja osam je punoljetnih, a 10 maloljetnih osoba. Identifikacija beživotnih tijela je u toku“, rekao je Dačić.

Dodao je da MUP Srbije u vezi sa ovim događajem sarađuje sa MUP-om bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska.