Foto: Tuzlanski.ba

Visoke cijene na hrvatskom primorju nisu nikakva novost, ali nas svake godine iznova iznenade. Na društvenim mrežama pojavjuju se fotografije koje izazvaju brojne komentare.

Naime, ukoliko u Dubrovniku želite popiti cappuccino i bijelu kafu, to će vas koštati 92 kune - više od 20KM.

Naravno, svima su poznate cijene u Dubrovniku, ali javnost u Hrvatskoj je uprkos tome šokirana.

Facebook stranica Dnevna doza prosječnog Dalmatinca objavila je fotografiju računa iz jednog dubrovačkog kafića, a onda je uslijedila salva reakcija.

- Jedite g... Na Stradunu, znači baš na Stradunu, ne u ulicama, možete popiti kafu za 12, 24 i 40 kuna. Ko voli, nek izvoli. I neka su tolike cijene, otiđite u Pariz ili Veneciju. Dosadni ste, svake godine ista priča - jedan je od komentara.

- Koji vas tjera da pijete kafu u Dubrovniku. Dođite u Zadar. Noge doslovno toćate u moru i pijete kafu za 8 kuna - javila se jedna Zadranka.

- Pa što piješ kafu u Dubrovniku?! Nije to cijena kafe, već lokacije na kojoj je poenta "biti viđen"! - nadovezao se jedan korisnik.

Pored navedenog računa u prilogu pogledajte i koliko bi vas koštalo da u Dubrovniku popijete dva točena piva, gaziranu vodu, voćnu salatu i sok od jagode. (Tuzlanski.ba)