Foto: Tuzlanski.ba

Četiri mlade osobe poginule su u sudaru automobila "Reno Clio" beogradskih tablica i kamiona turske registracije na Kružnom putu u naselju Resnik kod stovarišta "Ilgrada". Vozač kamiona je turski državljanin koji je zadržan u policijskoj stanici. U Urgentnom centru se bore za život djevojke koja je preživjela stravičan sudar.

sudar-srbija-stravicno- Poginule su četiri osobe, tri muškarca i jedna žena. Takođe, jedna djevojka starosti oko 20 godina prebačena je u Urgentni centar sa teškim povredama. Imala je otvoren prelom desne podlaktice, lijeve natkoljenice i desne potkoljenice, a bila je bez svjesti i prevezena je na odjeljenje za reanimaciju Urgentnog centra - istakla je jutros doktorica Nada Macura, iz Hitne pomoći.

Kako se aznaje, do nesreće je došlo kada se automobil reno clio beogradske registracije sa najmanje četiri putnika zakucao u kamion sa turskim registarskim oznakama na Kružnom putu, kod motela "Hiljadu ruža".

RTS javlja da se radilo se o mladim osobama koje su se vraćale sa svadbe.

Svi stradali bili su putnici "renoa" dok vozač turskog kamiona nije povređen. Sudar je bio strahovit i prednji dio "renoa" je od siline udarca potpuno smrskan. Tokom policijskog uviđaja na Kružnom putu se stvorila kilometarska kolona automobila i kamiona.

Turski državljanin koji je upravljao kamionom priveden je posle nesreće i zadržan u policijskoj stanici.