U akciji MUP-a TK koja je održana u prethodnim danima izvršeni su pretesi nekoliko prostorija, pomoćnih objekata i putničkih automobila koja koriste osobe koje se sumnjiči za počinjenje nekoliko krivičnih djela. 

Foto: MUP TK | Pronađeni droga i oružje

Policijski službenici MUP-a TK-a su 17. i 18. septembra 2024. godine, po nalogu općinskih sudova, sproveli opsežne akcije pretresa na više lokacija u Tuzlanskom kantonu.

Cilj akcije bio je sprečavanje, otkrivanje i identifikacija počinitelja krivičnih djela povezanih sa zloupotrebom droga, imovinskim deliktima i nedozvoljenim posjedovanjem oružja. Tokom pretresa pregledani su objekti i vozila osoba koje se dovode u vezu s ovim djelima.

''Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem više krivičnih djela, i to: puška "Ekol" kalibra 9 mm, dva pištolja sa pripadajućim okvirima i municijom, određena količina biljne i praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu (šesnaest pakovanja različite veličine), dvije digitalne vage za precizno mjerenje, dvije drobilice za opojnu drogu, razni alat (aku bušilice, brusilice, električni trimeri i slično) i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela, a koji mogu poslužiti kao dokaz'', saopšteno je iz MUP-a TK. 

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti, te se pod nadzorom Tužilaštva poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela, a nakon izvršenih potrebnih vještačenja i drugih radnji, Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biće podneseni odgovarajući Izvještaji.