Večeras oko 23:00 sati u ulici Maršala Tita u Tuzli, na stambeno poslovnom objektu izbio je požar.

Prema nezvaničnim informacijama požar je izbio u zgradi u kojoj se nalazi prodavnica "Vodo-ins", advokatska kancelarija "Balijagić" te nekoliko stanova.

- Prvo se začula eksplozija a onda je izbio požar, vatrogasna brigada je stigla za svega pet minuta, vatra je upravo lokalizirana, na mjestu događaja nalazi se i ambulantno vozilo Hitne medicinske pomoći, za tuzlanski.ba rekao je stanar obližnje zgrade.

''Vatrogasci su nam evakuisali dijete. Vrata su bila otvorena, bilo je puno dima, nismo mogli izaći van. Evakuisali su nam prvo dijete preko krova. Čuo sam eksploziju koja je prodrmala čitavu zgradu a onda je uslijedio požar. Odmah sam zvao hitnu i vatrogasce. Svugdje je ušao dim, bilo je užasno. Imamo veliku štetu u stanu.'' – kazao je za Tuzlanski.ba, stanar koji živi sa porodicom iznad stana kancelarije advokata Faruka Balijagića.

izjave-pozar (2)''Čuli smo nešto kao pucanj. Otvorili smo vrata a onda samo nalet crnog dima. Nisam mogla izaći napolje. Vatrogasci su nas evakuisali. Možda se sve desilo oko 11 sati. Više ne znam ništa od šoka, tresem se. Ja ne znam ko će nam štetu namiriti. Sav se stan usmrdio'' – kazala je za Tuzlanski.ba Šahsena Bećirović, također jedna od stanarki zgrade.

Na mjestu događaja pripadnici PU Tuzla vrše uviđaj, nakon čega će biti poznato više informacija o samom uzroku požara. (Tuzlanski.ba)

Vezano: Tuzla: Muškarac sa fantomkom izazvao eksploziju i zapalio kancelariju advokata Faruka Balijagića