Srednja medicinska škola u Tuzli zaprimila je novu dojavu o postavljenoj eksplozivnoj napravi.

Nova dojava bombe u Medicinskoj školi u Tuzli: Policija i vatrogasci na terenu
Foto: Arhiva | Medicinska škola Tuzla

Škola je odmah obavijestila policijske službenike koji su, zajedno sa vatrogascima, izašli na teren.

''Jutros je prijavljeno Policijskoj stanici Centar Policijske uprave Tuzla da je na e-mail JU Srednja medicinska škola Tuzla zaprimljena dojava. Postupa se po redovnoj proceduri'', potvrđeno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona za Tuzlanski.ba.

Podsjećamo, nastavni proces u školama na području Tuzle je ugrožen zbog svakodnevnih dojava o postavljanju eksplozivnih naprava zbog čega je potrebno vršiti evakuaciju učenika, te uraditi kontradiverzioni pregled objekta što potraje nekoliko sati. 

Vezani članak Maloljetnici u Tuzli dojavljivali bombe u školama, policija uputila apel roditeljima

Do sada se ispostavilo da su sve dojave bile lažne, a iz MUP-a su apelovali na roditelje da se dodatno uključe u rješavanje ovoga problema, zbog toga što se u ranijim slučajevima ispostavljalo da su bombe dojavljivali maloljetnici.

''Apelujemo na roditelje da se uključe posebno iz razloga što se radi o krivičnom djelu za koje su krivično odgovorni, zavisno od slučaja, maloljetnici ili oni'', saopštili su iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Isti slučaj je i u Sarajevu gdje se svakodnevno bilježe dojave, a Tužilaštvu je na postupanje predat i maloljetnik koji se sumnjiči za 40 lažnih dojava.

Vezani članak Tužilaštvu KS predat maloljetnik osumnjičen za 40 lažnih dojava o bombama u školama