U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona desilo se ukupno osam saobraćajnih nesreća u kojima je jedna osoba teško povrijeđena, a tri osobe su zadobile lakše tjelesne povrede.

Osam saobraćajnih nesreća na području TK: Teško povrijeđen muškarac iz Jablanice
Foto: Ilustracija Tuzlanski.ba

Jučer se oko 16 sati i 25 minuta dogodila saobraćajna nesreća u mjestu Dubrave Donje u Živinicama, u kojoj je 47-godišnji vozač iz Jablanice teško povrijeđen, dok su drugi vozač i suvozačica zadobili lakše tjelesne povrede.

"U navedenoj saobraćajnoj nezgodi, vozač A.Ć. je zadobio teške tjelesne povrede konstatovane od strane ljekara Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla. O saobraćajnoj nezgodi obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a potrebne mjere i radnje su preduzeli policijski službenici Policijske stanice Živinice i Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Živinice", saopštili su iz MUP-a TK.

U ostalih sedam saobraćajnih nesreća koje su se dogodile u Tuzli, Živinicama, Kladnju i Lukavcu, jedna osoba je zadobila lakše tjelesne povrede. Pričinjena je i materijalna šteta.