Vrijedna donacija kompanije Bingo: Ček u vrijednosti 32.000 KM SOS Dječijim selima BiH
Foto: Tuzlanski.ba

Bingo Tuzla već drugu godinu zaredom sa vrijednom donacijom od 32.000 KM pokriva dio godišnjih troškova života jedne SOS porodice sa sedam djevojčica i dječaka, a rado ističemo i da je jedna od ukupno dvije domaće kompanije koje imaju status najboljeg prijatelja SOS Dječijih sela BiH.

Želimo da svako dijete ima porodicu i raste uz ljubav, poštovanje i sigurnost. Stoga SOS Dječija sela BiH kroz porodični model brige, Program jačanja porodica i edukativne programe osiguravaju brigu za 1.000 djece svakoga dana te pružaju podršku za preko 1.000 roditelja. Kroz SOS porodični model brige, djeca bez roditeljskog staranja odrastaju u porodičnoj atmosferi u kojoj se izgrađuju trajni emocionalni odnosi.

SOS Dječija sela BiH u 29 porodica obezbjeđuju topli dom za 269 djevojčica i dječaka iz različitih dijelova BiH. U sistemu socijalne zaštite, SOS Dječija sela BiH su jedinstvena organizacija koja brine o djeci ne samo do punoljetstva, već do njihove potpune samostalnosti, ulažući sve resurse u njihovu sretnu budućnost. Prijateljima poput kompanije Bingo Tuzla dugujemo zahvalnost, jer omogućavaju da djeci i mladim ljudima pružimo najkvalitetniju brigu.

Na lokaciji SOS Dječijeg sela Goražde se od 2001. godine provodi jedan od edukativnih programa organizacije - SOS vrtić, a od 2008. godine i Program jačanja porodica s fokusom na osnaživanje kapaciteta socijalno ugroženih porodica i prevenciju odvajanja djece od njihovih porodica porijekla.

Ceremonija uručenja donatorskog čeka kompanije Bingo Tuzla u vrijednosti 32.000 KM SOS Dječijim selima BiH, koja će biti upriličena u petak, 27. marta 2015. sa početkom u 14:00 sati u novootvorenom prodajnom objektu Bingo u Goraždu.