Vlada Tuzlanskog kantona bit će sponzor Specijalne olimpijade
Foto: Tuzlanski.ba

Vlada Tuzlanskog kantona podržat će organizaciju specijalne olimpijade za osobe sa posebnim potrebama. Dogovoreno je to na današnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića sa predstavnicima Udruženja studenata medicine u Bosni i Hercegovini.

Kako je danas rečeno, sve pripreme za održavanje ove manifestacije koju Udruženje organizira pod sloganom „Ne zovi me posebnim, različitost ne znači nemogućnost“ su okončane, a manifestacija, koja će okupiti oko 500 učesnika iz regiona, bi se trebala održati od 4. do 7. aprila u Tuzli.

„Predviđeno je da se takmičenja održavaju u Univerzitetskoj dvorani, stadionu „Tušanj“, te na bazenu u Hotelu „Tuzla“, a osim sportske dimenzije ovog druženja, cijeli projekat je ima i veliku edukativnu dimenziju“ rekao je ovom prilikom predsjednik organizacionog odbora manifestacije Nermin Alibašić, dodajući da je nedavno provedeno anketiranje učenika srednjih škola pokazalo poražavajuće rezultate kada je u pitanju odnos ove populacije prema osobama s posebnim potrebama.

„Vlada Tuzlanskog kantona je posebno osjetljiva kada su u pitanju osobe s posebnim potrebama, a samim tim i realizacija projekata koji imaju za cilj pomoć ovim osobama. To smo pokazali podržavajući brojne projekte usmjerene ka ovom cilju, i u okviru naših mogućnosti podržat ćemo i realizaciju Specijalne olimpijade“ rekao je premijer Gutić, zahvaljujući se Udruženju studenata za realizaciju ovog projekta.

Osim predsjednika Alibašića, u ime Udruženja današnjem sastanku su prisustvovali i koordinator Adin Alić, te generalni sekretar projekta Irma Efendić.