Veliki broj građana uživao je ove subote u manifestaciji “Porodični dan” koji su za sve posjetioce pripremili Centar za ples i rekreaciju Tuzla, zajedno sa Centrom za kulturu Tuzla na izletištu Iliničica.

Bila je ovo prilika da se dan provede u prirodi na čistom zraku, ali i da se posjetioci zabave uz plesne korake i dobro raspoloženje.

Cilj događaja bilo je da između ostalog i da se izletište Ilinlica koje je nedavno obnovljeno, ponovo približi građanima koji su danas u velikom broju posjetili ovaj dom prirode.

Edin Jahić, direktor Centra za kulturu je izrazio zadovoljstvo zbog velikog odziva građana na današnju maninfestaciju.

"Ekološka svijest građana nije baš bila na zavidnom nivou u proteklom periodu. Međutim, posljednjih dana i u tom pravcu se bilježi pomak što nam je drago. Treba svi zajedno da čuvamo našu prirodu i izletišta koja imamo. Danas je zaista bio jedan divan sunčan dan i odlična prilika za druženje u našem parku prirode na Ilinčici. Velika je privilegija da pet minuta od centra grada imamo ovako nešto" - kazao je Jahić.

Jasmina Salkić, koordinatorica Centra za ples Tuzla je kazala kako je cilj današnje manifestacije bio da se ljudi animiraju da kroz druženje i zabavu možda nauče i poneki plesni korak.

"Danas je bilo zaista puno pozitivne energije na jednom mjestu. Svi smo uživali u sunčanoj suboti igri i plasu" - kazala je Salkić.

Ovom prilikom, događaju se pridružilo i Pčelarsko društvo ”Nektar” Tuzla , koje je za građane pripremilo palačinke sa medom i prirodno zaslađen čaj.

Šefik Ćivić, predsjednik PD "Nektar" Tuzla je istakao kako su iz ovog društva iskoristi priliku da građane i danas edukuju na koji način da prepoznaju lažni med prilikom kupovine. (Tuzlanski.ba)