Uskoro završetak radova na zgradama "15.maj" i "Tušanj" u Tuzli
Foto: Tuzlanski.ba

Uskoro bi mogli doći bolji dani za kupce stanova u zgradama „15.maj" na Brčanskoj Malti, kao i zgradi u blizini stadiona Tušanj.

tuzla-avion-tuzlanski

Prije nekoliko godina Direkcija za izgradnju Tuzla se upustila u projekte izgradnje stambenih objekata iako joj to nije bila djelatnost. Naravno tada su upali u probleme. Novac su uzeli, uložili u stanove, a iste nisu dobili.

„Prvi put razgovaramo sa općinom i mislim da će doći pravo rješenje. I za kupce možemo reći da dolaze bolji dani i da će objekti biti završeni", kazala je Jasmina Šehić – v.d. direktorice Direkcije za izgradnju Tuzla.

Direktorica Šehić ističe da njihov uloženi novac neće propasti kako je to ranije bilo preneseno. Međutim, rješavanjem izgradnje ovih zgrada rješava se i pitanje Direkcije, odnosno njihovih radnika kojih je trenutno 19. Podsjećanja radi, ova direkcija je prije nekoliko godina imala 160 zaposlenika. Ono radnika što je ostalo trebalo bi zbrinuti, a neke poslati i u zasluženu penziju.

„To znači da ćemo radnike zbrinuti, a ako se pokaže da imamo višak radnika njih ćemo rasporediti i ili zbrinuti nekom naknadom", istakao je Nedim Muharemagić – predsjednik Nadzornog odbora Direkcije za izgradnju.

Muharemagić je kazao da već sutra počinju aktivnosti kako bi se direkciji vratio stari sjaj. Inače, ova firma je ušla u poslove izgradnje koji su je kasnije koštali umalo pa opstanka, a novac su izgubili i neravnomjernim ulaganjem u zemljište u Tuzli koje su kupili znajući da je riječ o zemljištu na kojem je nemoguće graditi zbog klizišta. Isto je prodato kasnije drugoj firmi. Ono što su Šehić i Muharemagić obećali je da oni više neće ulaziti u graditeljske projekte, već će se držati struke i nadzora kako se ne bi dešavalo da u pojedinim zgradama ispadaju prozori, prokišnjava krov ili da vrata nisu ona za koje je vlasnik stana dao novac.

RTV SLON / Tuzlanski.ba