"Svojim elementima inkluzivno igralište treba da omogući ne samo kvalitetne sadržaje za djecu sa smetnjama nego i da bude mjesto okupljanja, druženja i učenja za svu djecu", poručuju iz Gradske uprave Grada Tuzla.

Foto: Grad Tuzla | Sprave za igru

Grad Tuzla, putem Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, u skladu s potpisanim ugovorom započela je s radovima na ugradnji inkluzivne opreme na dječijim igralištima, na sljedećim lokacijama:

- centralno igralište Slatina u Ul. Albina i Franje Herljevića (kod Plave poliklinike),

- igralište Slatina u Ul. Mirze Hadžimehmedovića (iza Mješovite srednje elektrotehničke škole),

- te igralište Sjenjak u Ul. Ismeta Mujezinovića (veliki park Sjenjak).

U okviru I faze ugrađene su dvije inkluzivne sprave i to kombinovano igralo i klackalica, dok se u okviru II faze planira ugradnja inkluzivne ljuljaške na igralištu u Ul. Mirze Hadžimehmedovića, te kombinovanog igrala, vrtuljka  i klackalice na igralištu Sjenjak u Ul. Ismeta Mujezinovića.

"Svojim elementima inkluzivno igralište treba da omogući ne samo kvalitetne sadržaje za djecu sa smetnjama nego i da bude mjesto okupljanja, druženja i učenja za svu djecu, bez obzira na invaliditet i/ili poteškoće u razvoju. Građanima zahvaljujemo na strpljenju, kao i na podršci i saradnji tokom izvođenja radova", navodi se u saopćenju iz Gradske uprave.