U BiH će danas preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

U BiH danas sunčano uz malu do umjerenu oblačnost
Foto: Tuzlanski.ba

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros je sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati: Sokolac 12; Bugojno, Srebrenica 16; Ivan Sedlo, Jajce 17; Drvar, Livno, Sarajevo, Tuzla 18; Zenica, Zvornik 19; Doboj, Sanski Most, Široki Brijeg 20; Banja Luka 21; Bihać 22; Bijeljina 23; Gradačac, Trebinje 24; Mostar i Neum 28 stepeni, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

U BiH će danas preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne slaba do umjerena bura, a u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Dnevna temperatura zraka od 28 do 34, na jugu do 38 stepeni Celzijusa.

U utorak će u Krajini biti pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U ranim jutarnjim satima kiša se očekuje na krajnjem sjeverozapadu zemlje, a poslije podne i dio večeri širom BiH. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne slaba do umjerena bura, a u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

U srijedu će biti sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

U četvrtak se očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 37 stepeni.

U petak će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 37 stepeni.