Sunčano vrijeme uz ne u potpunosti stabilnu atmosferu uslovit će relativno povoljne biometeorološke prilike širom zemlje. Kod meteoropata se ne očekuju veće tegobe.

U BiH danas nestabilno, temperature do 35 stepeni: Evo kakvo će vrijeme biti za vikend
Foto: E. Selimović | Trg Slobode u Tuzli

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost, ali nije stabilno vrijeme.

Kako navode iz federalnog hidrometeorološkog zavoda, uz jači razvoj oblačnosti bit će lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom koji su najizglednji u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne i istoku i jugoistoku Hercegovine.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 24. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu će preovladavati umjerena oblačnost. Lokalnih pljuskova i grmljavine može biti prije podne i sredinom dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 17. Najviša dnevna temperatura zraka oko 30 stepeni Celzijusa.

Sunčano vrijeme uz ne u potpunosti stabilnu atmosferu uslovit će relativno povoljne biometeorološke prilike širom zemlje. Kod meteoropata se ne očekuju veće tegobe. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnositma u najtoplijem dijelu dana. Prilikom boravka na otvorenom neophodna je zaštita kože i očiju od štetnog UV zračenja te prilagoditi odijevanje.

U petak u našoj zemlji preovladavat će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U drugom dijelu dana rijedak lokalni pljusak je moguć u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 24. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36 stepeni Celzijusa.

U subotu u BiH sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 23. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36 stepeni Celzijusa.

U nedjelju u našoj zemlji pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 24. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 37 stepeni Celzijusa.