Foto: Tuzlanski.ba

Tuzlanski studentski tim “Prosvjetitelj Muallim” pokrenuo je projekat pod nazivom “Automobil solidarnosti”.

Iz ovog udruženja su istakli da građani ukoliko imaju višak hrane, odjeće, obuće, higijenskih potrepština i žele to donirati, mogu kontaktirat odgovorne osobe iz udruženja koji će sa zadovoljstvom odazvati se na vaš poziv i doći na Vašu adresu.

“Preuzimamo Vašu donaciju i uručujemo socijalno ugroženim licima na području Tuzle ali i šire” – kazali su nam iz Tuzlanskog studenstskog tima.

Svi građani koji žele biti dio ovog jedinstvenog humanitarnog projekta i koji imaju mogućnost da pomognu socijalno ugroženim kategorijama stanovništva mogu putem telefona kontaktirati Edina na br: + 387 60 341 865 1 ili Benjamina na br: + 387 60 3255 3506.

Međutim, Tuzlanski studentski tim obavještava sve one koji imaju mogućnost da trajno pomognu realizaciju projekta “Automobil solidarnosti” to mogu učiniti i uplatom na žiro račun Udruženja “Prosvjetitelj”. Svaki vid pomoći dobro je došao.

RAIFFEISEN BANKA: 1610250021380011
PRIMALAC: UDRUŽENJE PROSVJETITELJ
NAZNAKA: AUTOMOBIL SOLIDARNOSTI

Sve dodatne infroamcije u vezi projekta pod nazivom “Automobil solidarnosti” moguće je dobiti putem Facebook stranice putem koje se također mogu pratiti i sve aktivnosti koje realizuje Tuzlanski studentski tim odnosno Udruženje “Prosvjetitelj”.

Udruženje „Prosvjetitelj Srebrenica „ kao jedna od najstarijih Nevladinih Organizacija sa početcima djelovanja još od 1993. godine, primjer je požrtvovanosti i humanosti sa ciljem da se pomogne onima koji su u potrebi.

Udruženje djeluje po principu Sektora, od kojih se najviše ističe Sektor za humanitarno djelovanje čiji članovi širom Bosne i Hercegovine, ali i Dijaspore neumorno pomažu građanima, Institucijama i Organizacijama kojima pomoć treba. Jedan od takvih projekata jeste i nedavna donacija pedijatriji Univerzitetsko Kliničkog Centra u Tuzli.

Udruženje "Prosvjetitelj" sa sjedištem u Švicarskoj doniralo je 55 novih kreveta sa pratećim elementima (natkasne i lampe) za potrebe dječije klinike. Ovo je drugi takav projekat nakon donacije više od 200 kreveta za potrebe kantonalne bolnice u Bihaću nakon katastrofalnog požara koji je zadesio ovu bolnicu 2013. godine. Nakon razgovora sa zamjenikom direktora koordinatorima Udruženja „ Prosvjetitelj“ uručena je zahvalnica od UKC-a Tuzla.

Ovim putem pozivamo sva Udruženja i Organizacije, Institucije i preduzeća da pomognu UKC-u Tuzla. Pored opreme koju su članovi Udruženja "Prosvjetitelj" donirali, dječijoj klinici u Tuzli potrebno je još nekoliko inkubatora budući da je oprema koju sada posjeduju zastarila. Projekat Udruženja "Prosvjetitelj" je primjer požrtvovanosti i rada za zajednicu, ali i primjer za ostale Nevladine Organizacije da svojim radom pomažu svima onima kojima pomoć treba.