Policijski službenici Policijske stanice Bratunac uhapsili su sinoć tri osobe zbog sumnje da su počinile krivična djela nezakonita upotreba i promet oružja.

Tri osobe uhapšene u Bratuncu: Pronađene veće količina oružja uključujući puške i ručne bombe
Foto: MUP RS | Oduzeto oružje

Policijski službenici Policijske stanice Bratunac, sinoć su uhapsili osobe inicijala S.P. i R.P., oba iz Bratunca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”, a osoba inicijala F.I. iz Srebrenice zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”.

''Policijska stanica Bratunac je istog dana oko 02 sata i 20 minuta, zaprimila prijavu da u bratunačkom naselju Bjelovac, osoba inicijala S.P. puca iz vatrenog oružja. Policijski službenici PS Bratunac su postupili po navedenoj prijavi, te izvršili uviđaj na mjestu događaja gdje je pronađena jedna čahura'', saopštili su iz MUP-a RS.

Radeći na dokumentovanju navednog, a nakon prikupljenih operativnih informacija, policijski službenici su na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Srebrenici izvršili pretrese na tri lokacije, koje koriste osobe S.P., R.P. i F.I., kojom prilikom je izvršenim pretresom kuće i pomoćnih objekata koje koriste osobe R.P. i S.P. pronađena i oduzeta određena količina oružja i municije i to: automatska puška, poluautomatska puška, oružje ručne izrade, deset ručnih bombi, devet okvira za automatsku pušku i 933 komada municije različitog kalibra.

Sve dalje mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela preduzimaju se pod nadzorom postupajućeg tužioca.