Dolaskom padavina temperature će biti u padu, ali nešto blažem u odnosu na proteklo zahlađenje.

Detaljna prognoza za naredna četiri dana: Pokazuje li nam jesen svoje 'zube'?
Foto: Pixabay - Ilustracija | Novo zahlađenje

Meteorolozi sa stranice BH Meteo ističu da jesen sve ozbiljnije ''pokazuje zube''. Na Bjelašnici jutros -5°C, a prvi slab, prizeman mraz zabijelio je i pojedine niže krajeve. 

Najavljuju da će nakon stabilnog početka sedmice od srijede doći do nerijetko obilnijih padavina.

Prvi dan oktobra započet će uz hladno jutro, a na planinama pojavit će se mraz. Tokom dana prognozira se sunčano vrijeme uz ugodne temperature 16 do 20°C, na jugu do 23°C.

Jesen sve ozbiljnije "pokazuje zube". Na Bjelašnici jutros -5°C, a prvi slab, prizeman mraz zabijelio je i pojedine niže...

Posted by BHMETEO.ba on Monday, September 30, 2024


Sredinom sedmice očekuje se naoblačenje sa zapada. U poslijepodnevnim i večernjim satima, prvo u dijelovima sjeverozapadne Bosne, postoji mogućnost kiše, koja će se kasnije u noći na četvrtak proširiti na ostatak zemlje.

Vjetar će se okretati na jugo, a uz porast naoblake, temperature će takođe rasti. Jutarnje temperature će se kretati od oko 3°C na istoku do oko 12°C na zapadu. Tokom dana očekujemo većinom temperature između 21°C i 26°C.

''U četvrtak i petak uticaj sredozemne ciklone uz kišu, pljuskove lokalno praćene grmljavinom. Padavine se očekuju u svim krajevima. Obilnije u Hercegovini i na zapadu Bosne gdje nije isključena mogućnost da zbog veće količine kiše u kratko vrijeme bude i lokalnih bujičnih poplava'', saopštili su iz BH Meteo.

Dolaskom padavina temperature će biti u padu, ali nešto blažem u odnosu na proteklo zahlađenje.